TCA 5%

TCA 5%

Aktív összetevők:  Trichloroacetic Acid

Termékleírás: A Mesotica egyedülálló medikális savja, ami garantált látványt nyújt már az első kezelés alkalmával. A TCA egy látványos feszesítő, szuper-antiaging peel, mely stimulálja a kollagént, a glükózaminoglikánokat és az elasztin rostokat. Nem veszélyezteti az epidermisz integritását. Segít javítani a bőr megjelenését és textúráját. Látványos eredményeket érhetünk el kúraszerű alkalmazása esetén aknés, heges és hiperpigmentációs bőr esetén is. Sokoldalú hatékonyságát kihasználhatjuk minden bőrtípusnál. Tulajdonságainak és alacsony molekulaszámának köszönhetően, más savakkal ellentétben, itt nincs szükség neutralizálásra. A TCA peeling erőssége nem csak a sav százalékában mérhető, hanem a felvitt rétegek számával is növelhető, ezért ezt a fajta peelinget rétegesen alkalmazzuk a koncentráció és látvány növelése érdekében.

Használati útmutató: Önálló savas kezelés esetén, a bőr előkészítése után vigyünk fel 5% -os TCA oldatot egyenletesen szilikon ecsettel a kezelendő területre. Minden réteget hagyjunk megszáradni a következő réteg felhordása előtt! (Száradási idő: 1-2 perc/réteg) A rétegek felvitele után nem szükséges lemosni vagy neutralizálni a bőrt. Egy kezelés alkalmával 3, maximálisan 5 réteg vihető fel. A kezelés végeztével széles spektrumú fényvédő használata javasolt (7,7+). Savas programba 2-3 hetente beépíthető. Kúraszerűen 4-6 alkalommal megismételhető. Nyár kivételével, mindhárom évszakban alkalmazható.

Hatásfokozó kezelés esetén (nem csak hámlasztó kúrában) mindig a kezelési sor végén, a lezáró krém vagy lezáró gél előtt alkalmazható, egy rétegben. Kezelési programokban minden évszakban, akár hetente is beépíthető.

Bőrtípus: Érett, fakó, aknés, heges, valamint hyperpigmentációt érintő bőrtípus esetén.

Kiszerelés: 3*5ml

Textúra: Vizes oldat

pH érték: 1,6

Szakmai tippek Kezelési sorba más savakkal kombinálva nem alkalmazható. Önálló kezelés esetén, intenzív hidratáló formulák alkalmazása szükséges [7 (30 SPF), 7+ (50 SPF), Ceramide XL, Hydra 30 Lipo].

Kezelések közötti időtartam: Savas programba, 3-5 réteg alkalmazása esetén 2-3 hetente, hatásfokozó programba, 1 rétegben akár hetente is beépíthető. Professzionális kezelés esetén, kúraszerűen 4-6 alkalommal megismételhető.

Összetevők (INCI): Aqua, Trichloroacetic acid, Caprylhydroxamic Acid, Polyacrylate Crosspolymer-6, Xanthan Gum

Kategória: